Medical Taping

Uitgangspunt van Medical Taping is bewegen. Spieractiviteit is namelijk zeer essentieel voor het herstel van de spieren. Deze bijzondere elastische tape wordt met een zodanig techniek in een bepaalde richting van de spier aangelegd dat het de huid als het ware optilt. Er ontstaat een directe pijnverlichting, en het geeft een gevoel van extra ondersteuning. Door deze pijnverlichting is het risico op houdingscompensatie sterk verlaagd. Er is nauwelijks risico op overbelasting van de gezonde spieren. Tevens wordt de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen in de betreffende aandoening bevordert. Hierdoor verdrievoudigt het de snelheid van herstel. Wie wil dit nu niet?

Naast hierboven genoemde uitleg kan Medical taping ook toegepast worden voor mensen met bijvoorbeeld hooikoorts, COPD, littekens, houding gerelateerde klachten, menstruatiepijn, etc.

De tape is van hypo allergeen materiaal. Een hoogwaardig katoen met 100% acryl lijmlaag, dat ook door mensen met een pleisterallergie doorgaans goed verdragen wordt.

Heb je behoefte aan sportmassage met Medical Taping, of wil je alleen het werkzame effect van de tape ervaren? Klik dan op contact voor mijn nummer. Ik help je graag naar een Inner-Fit gevoel.