IV) Waarom sportmassage.

Inner-Fit Waarom sportmassage deel 4

Deel IV van IV.

Sporten en het effect van sportmassage.

Steeds meer mensen gaan sporten en diverse uitdagingen aan. Daarbij wil je je natuurlijk zo fit mogelijk blijven voelen, vooral als je ook graag mooie prestaties wilt leveren. Natuurlijk hoeft dat geen olympische records te zijn. Een eigen PR (persoonlijk record), een bepaalde prestatie, een doel wat je graag voor jezelf wilt bereiken is ook goud waard.

Wil je zo fit mogelijk van de start verschijnen, kan de sportmasseur je een handje helpen. De sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie. Een sportmassage is een goed middel om spieren te stimuleren voor een prestatie en sneller te laten herstellen na een inspanning en als hulp ter voorbereiding op een volgende prestatie, zoals het lopen van een marathon.

Zoals gezegd kan een sportmassage zowel voor als na het sporten je hierbij helpen. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Na de geleverde prestatie zorgt het ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren worden afgevoerd en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder deze ongemakken weer goed kunt voorbereiden op een volgende prestatie.