Medical taping

Inner-Fit medical taping

Uitgangspunt van Medical Taping is bewegen. Spieractiviteit is namelijk zeer essentieel voor het herstel van de spieren. Deze bijzondere elastische tape wordt met een zodanig techniek in een bepaalde richting van de spier aangelegd dat het de huid als het ware optilt. Er ontstaat een directe pijnverlichting, en het geeft een gevoel van extra ondersteuning. Door deze pijnverlichting is het risico op houdingscompensatie sterk verlaagd. Er is nauwelijks risico op overbelasting van de gezonde spieren. Tevens wordt de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen in de betreffende aandoening bevordert. Hierdoor verdrievoudigt het de snelheid van herstel. Wie wil dit nu niet?

Naast hierboven genoemde uitleg kan Medical taping ook toegepast worden voor mensen met bijvoorbeeld hooikoorts, COPD, littekens, houding gerelateerde klachten, menstruatiepijn, etc.

Bij Medical Taping wordt een tape gebruikt die huidvriendelijk, ventilerend, anti-allergisch en vochtbestendig is. Het is gemaakt van hoogwaardig katoen met 100% acryl lijmlaag. Mensen met een pleisterallergie kunnen deze tape doorgaans goed verdragen. De tape is net zo rekbaar als je eigen huid. Ik maak gebruik van een wat duurdere tape die het beste voor je werkt. Afhankelijk van de gebruikte techniek en de huid kan de tape tussen de 4 en 7 dagen blijven zitten. In die tussentijd kun je sporten, zwemmen, douchen. Bij intensief gebruik bestaat de kans dat het de duur verkort. Er wordt sterk afgeraden met de tape in de zon te zitten. Het neemt de warmte op en kan daardoor behoorlijk irritatie opleveren.

Heb je behoefte aan sportmassage met Medical Taping, of wil je alleen het werkzame effect van de tape ervaren? Klik dan op maak hier direct een afspraak! Ik help je graag naar een Inner-Fit gevoel.

Onderstaande pagina’s zijn ook zeer de moeite waard!