Massage met etherische olie

Relaxen, ont-stressen. Dat heeft iedereen in deze tijd met enige regelmaat wel eens nodig. We leven in een zeer drukke tijd. Werk, huishouden, kinderen, sport, sociale activiteiten……. Er wordt tegenwoordig veel verwacht van ons lichaam en geest. Teveel stress geeft lichamelijke en geestelijke klachten. Bij stress maakt het lichaam teveel adrenaline aan. Je ademhaling gaat omhoog, evenals je hartslag. Je spieren spannen zich nog eens extra aan. Je lichaam is in een staat van paraatheid om tot actie over te gaan. Als dit te lang aanhoudt kun je overspannen raken en/of lichamelijke klachten creëren. Gun jezelf de tijd en ontspan door te genieten van de hiervoor bestemde relaxende massage technieken. Sport- en ontspanningsmassage worden door elkaar gebruikt. Daarnaast kan men gebruik maken van etherische olie. Elke olie heeft zijn eigen eigenschap wat voor jou op dat moment van toepassing is. 

Massage olie element Hout (met Citroen)*: Het hout element geeft groei en beweging. Het stimuleert je te doen wat nodig is om in actie te komen. Het helpt bij opstarten van nieuwe processen en keuzes maken. Ook het uiten van emoties en het aangeven van grenzen hoort bij dit element. Citroen helpt bij de afvoer van gifstoffen.

Massage olie element Vuur (met Gember)*: Het vuur element gaat over de zomer, wanneer alles in volle bloei staat en de natuur zichzelf in haar volle pracht laat zien. Vuur ondersteunt leven vanuit je hart, daarnaar luisteren en doen wat je hart je ingeeft. Vuur helpt liefde geven en ontvangen, ook aan jezelf.

Massage olie element Aarde (met Vetiver)*: De aarde draagt ons. Dit element gaat over bij jezelf kunnen blijven, jezelf kunnen zijn. Bij een tekort aan Aarde gaat men piekeren en zich zorgen maken, en komen vaak verslavingen om de hoek kijken. Bij het zoeken naar vervulling en bij teveel indrukken binnenlaten of juist helemaal niets meer binnenlaten is het Aarde element uit balans.

Massage olie element Metaal (met Eucalyptus)*: Metaal staat voor herfst en dus net als de natuur bij ons voor loslaten, opruimen, concentreren, verzamelen en naar binnen trekken. Rust nemen, mediteren en niet denken horen bij Metaal. Bij een tekort aan Metaal kun je niet diep naar binnen voelen en heb je moeite met verwerken en loslaten.

Massage olie element Water (met Palmarosa)*: Het koele water hort bij de winter en staat voor je gevoelswereld. Het helpt te voelen, te dromen en te overzien. Het lijkt stil in de winter, alles is teruggetrokken, nog in de knop en er is tijd om te overzien, te dromen en te bezinnen. Iemand die tijd nodig heeft even stil te staan bij zijn of haar leven, kan de versterking van het Water element, de verkoelende en kalmerende etherische olie Palmarosa gebruiken.  (* tekst KIOM)

Neem contact met mij op en ervaar de ontspannende werking van deze massage. Reset your body and mind en kom tot het Inner-Fit gevoel.