Sportmassage

 

Nu ook op locatie Cheiron Medisch Centrum Waalre vanaf 15 juli 2021!

Sportmassage kan preventief gebruikt worden vóór een “sport”activiteit, maar ook als aanvulling ter bevordering van herstel na een blessure, of vastgelopen/stijve spieren. Diepe massagetechnieken zorgen ervoor dat de uitwisseling van vocht wordt gestimuleerd. Afvalstoffen zoals koolstofdioxide, die tijdens en na de inspanning in de spieren ontstaan, zullen sneller worden afgevoerd. Opname van voedingstoffen verbetert, wat weer bijdraagt aan het herstel en de opbouw van weefsels. Het vergemakkelijkt het rekken van spieren, pezen en fascie en maakt verklevingen los.

Ook zal bij regelmatige massage je lichaam meer witte bloedlichaampjes aanmaken. Zij beschermen je lichaam tegen schadelijk stoffen en ziekteverwekkers. Je versterkt je immuunsysteem wat nu in deze Corona tijd wel erg aan te raden is.

Daarnaast zorgt massage ook voor het mentale aspect. Het vermindert de aanmaak van o.a. cortisol en adrenaline (stress hormonen). Tijdens de behandeling komen goede stoffen vrij. Endorfine is een natuurlijke pijnstiller en laat je snel beter voelen. Dopamine heeft een positief effect op het zenuwstelsel, Melatonine verbetert de slaap, en Serotonine heeft een positieve invloed op ons welbevinden. Ook Oxytocine (het bekende knuffelhormoon) komt vrij door aanraking en zorgt voor een hogere weerstand tegen stress. Het lichaam komt sneller tot rust en zorgt voor het aanzetten van een zelf herstellend vermogen. 

Dus heb je een sport activiteit in het verschiet, wil je lekker losgemaakt worden, kamp je met een blessure, of wil je graag advies voor een Inner-Fit gevoel, neem dan snel contact op, of maak hier direct een afspraak !

Voor alle hygiëne regels rondom Corona verwijs ik je naar deze link.

Onderstaande pagina’s zijn ook zeer de moeite waard!