Stoelyoga, bootcamp voor bedrijven

Arbeidsproductiviteit stijgt.

In een fris en vitaal bedrijf hebben medewerkers alle energie om elke dag vol enthousiasme aan het werk te gaan. Hierdoor verhoogt de productiviteit en het werkvermogen. Uit onderzoek van TNO samen met NOC*NSF blijkt dat gezonde werknemers zorgen voor een toename van gemiddeld 12,5%.

Door in een teamverband lessen te volgen, voelen de werknemers zich onderling meer verbonden en betrokken bij de organisatie. Prestaties zullen sterk toenemen. Meer bewegen, even van je werkplek, verbetert het denkwerk en creativiteit. Lichamelijke ongemakken als stijfheid, vermoeidheid, opkomende blessures zullen worden losgemaakt.

Stoelyoga

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga wat heel makkelijk bij bedrijven op locatie kan worden uitgevoerd. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt.

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm op en rond de stoel. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun. Stoelyoga is voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Ideaal als (korte) opfrispauze op het werk. In diverse houdingen ga je, op je eigen niveau, aan de slag om bewuster te worden van je lichaam. Tijdens de lessen kijk je vooral naar je eigen mogelijkheden en kun je creatief omgaan met eventuele beperkingen. Het meest belangrijke is de ontspanning, hoe klein de uitvoering ook is. Bij regelmatige beoefening zal het de lichamelijk en geestelijke gezondheid verbeteren. Het vergroot het plezier op je werk en verhoogt concentratievermogen. Yoga op kantoor is ontspannen en los, er wordt niets van je verwacht behalve jezelf te zijn. Door de houdingen maak je je lichaam leniger en sterker en met meditatie vindt je rust. Prettig voor iedereen die niet wil zweten of niet op een yoga mat wil of kan deelnemen.

Wandelyoga

Hoofd leegmaken met wandelyoga. Lekker bewust zijn in het moment. Met volle aandacht gaan we mindfull een stukje wandelen, in combinatie met wat rekken, strekken en ademhalingstechnieken. Door deze technieken en het inademen van de frisse lucht, creëer je ruimte in lijf en hoofd. Even van je werkplek, je hoofd leegmaken. Je zult merken dat je creativiteit, je denkwerk, je prestaties verhoogt en je je vitaler en energieker zult voelen.

Bootcamp (HIIT, running, wandel)

Bootcamp is een sport waarbij je buiten lekker actief diverse disciplines traint. Alle nodige vormen zoals kracht, balans, uithoudingsvermogen en elasticiteit komen aan bod. Er kan gekozen worden tussen een HIIT (30 minuten High Intensive Interval Training), een running bootcamp (90 minuten combinatie 800 m hardlopen en oefeningen) of een wandel bootcamp (60 minuten combinatie 500 m actief wandelen en oefeningen).

Bootcamp wordt in weer en wind gegeven. Voordelen van buiten sporten is de opname van vitamine D, goed voor je botten en je immuunsysteem. Daarnaast blijkt uit cijfers dat in de natuur sporten makkelijker wordt volgehouden dan wanneer je binnen sport. Ondanks je in het zweet te werken, voel je door het zonlicht en de frisse lucht weer op en top lekker en gezond.

Wil je meer weten over stoelmassage? Neem dan een kijkje op betreffende pagina in de drop down menu Behandelingen. Wil je diverse disciplines combineren? Dat kan ook. Via mijn contact kun je je aanmelden, of nog mogelijke vragen stellen. Inner-Fit geeft de werknemer heerlijke vernieuwde en ontspannen energie.

Onderstaande pagina’s zijn ook zeer de moeite waard!